Over mij

Over mij

Mijn naam is Mieke en vilten is mijn grote passie. Ik word er gewoon ontzettend gelukkig van om met niets meer dan mijn handen en warm zeepwater van losse schapenwol iets moois te maken. Of dat nu een gebruiksvoorwerp is zoals een tas of een heerlijk paar warme sloffen of een prachtig vilten engeltje, gewoon “voor de mooi”.
Het is allemaal even leuk om te doen.


Ik houd heel erg van kleuren en net een beetje anders dan anders. Zoals bijvoorbeeld de rode sloffen met witte stippen en een krul op de neus.
Maar soms vind ik het ook fijn juist met naturel kleuren te werken en komt er ineens een stoere naturel tas uit mijn handen.


Wat ik leuk vind, is om alles aan het hele proces zelf te doen. Zo koop ik de meeste wol al gewassen, geverfd en gekaard maar dit kan ik ook zelf doen. Hierdoor is vrijwel alles mogelijk qua kleuren en mengen van kleuren en materialen.
Daarnaast maak ik vrijwel alle lederen hengsels voor de vilten tassen zelf. Zo kan ik het juiste leer bij de juiste tas uitzoeken en zelf bepalen hoe lang het hengsel wordt. Ook kan ik de hengsels zelf op de tas bevestigen waardoor ze altijd op de gewenste plek zitten. Sinds kort kan ik ook zelf de rubberen zolen onder mijn sloffen naaien. Dit om uitglijden te voorkomen en de gebruiksduur van de sloffen te verlengen. Bij ieder project leer ik weer meer over een bepaalde techniek of specifieke eigenschappen van de vele verschillende wolsoorten. Daarbij zoek ik altijd naar vernieuwing/ verbetering. Zo hebben mijn vilten engeltjes al een hele serie aan verbeteringen ondergaan en blijft het vilten, en alles wat erbij komt kijken, mij boeien.